OriGENE

OriGENE richt zich op de oorzaken en niet op de symptomen. Het helpt de functie van uw rug te verbeteren en pijn en beperkingen te verminderen. De behandeling wordt 1 op 1 uitgevoerd door een van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten en is maatwerk, dus volledig afgestemd op uw klachten, beperkingen en mogelijkheden. En dat maakt OriGENE anders dan al het andere.

lage rugklachten OriGENE

Plan een vrijblijvend gesprek

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


  OriGENE, dé behandeling bij rugklachten

  De OriGENE is een behandeltoestel ontwikkeld om effectief de oorzaak van rugklachten te behandelen. OriGENE-therapie is een bijzondere vorm van kracht- en coördinatietraining speciaal voor de rug.

  De behandeling duurt ongeveer 15 minuten per behandeling en vindt éénmaal per week plaats. Het aantal behandelingen is afhankelijk van uw klacht. Bij chronische rugklachten is het uitgangspunt 8 a 10 behandelingen. In de periode daarna wordt aangeraden om met intervallen van 1-3 maanden evaluatiemomenten in te lassen, waarbij men opkomende rugklachten meestal in korte tijd afdoende kan behandelen of voorkomen.

  Met de OriGENE-methode zijn sinds 2005 vele tienduizenden patiënten met succes behandeld. Er wordt door ruim 300 gecertificeerde manueel- en fysiotherapeuten met deze methode gewerkt op ruim 100 locaties door heel Nederland en Duitsland.

  Origene Fysioxtra

  De voordelen van OriGENE

  De OriGENE-behandeling biedt veel voordelen en is in veel gevallen zeer succesvol:

  Een grote verbetering in functie, kracht en uithoudingsvermogen van uw rug
  Een snel merkbaar positief resultaat
  Een snelle afname van pijn en beperking in uw rug
  Een vlotte terugkeer in het arbeidsproces
  Een blijvende verbetering van kwaliteit van leven.

  Origene-Fysioxtra

  Voor wie is OriGENE-rugtherapie geschikt?

  OriGENE-rugtherapie is geschikt voor mensen met rugklachten. Rugklachten kunnen verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld wanneer u door uw rug bent gegaan, na een acute spit aanval of na een eerder doorgemaakte hernia. Ook terugkerende chronische rugklachten waar u al enkele jaren last van heeft kunnen effectief met OriGENE worden behandeld.

  Voor wie is OriGENE-rugtherapie niet geschikt?

  De OriGENE-behandeling is niet bedoeld voor mensen met rugklachten door specifieke rugafwijkingen, ernstige vernauwingen, bepaalde reumatische aandoeningen, een fractuur, sommige ernstige groeistoornissen, gevolgen van ernstige botontkalking, uitzaaiingen in wervels van kanker of elders in het lichaam.

  Huiswerkoefeningen bij rug- of nekklachten

  Heeft u rugklachten of wilt u juist rugpijn voorkomen? Onderstaande oefeningen zijn zorgvuldig geselecteerd door de sportarts van OriGENE en zijn bedoeld ter ondersteuning tijdens behandelingen of ter voorkoming van (terugkerende) klachten. Herhaal tot u voelt dat het bewegen makkelijker gaat en adem rustig met de beweging mee. Neem rust wanneer u vermoeidheid voelt en vermijd pijn.

  Wilt u zich aanmelden of meer informatie?

  Wilt u weten of OriGENE de juiste behandeling is voor uw klachten? Neem gerust contact met ons op of kijk op www.origene.nl.

  lage rugklachten OriGENE