Sportfysiotherapie

“Snel en verantwoord weer wedstrijdfit” dat is het doel van onze sportfysiotherapeuten!

Plan een vrijblijvend gesprek

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


  Sportfysiotherapie

  Wat is sportfysiotherapie?
  Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen fysiotherapie. De focus ligt niet alleen op het onderzoek en de behandeling maar ook op preventie en het voorkomen van terugkomende blessures. Je wordt als sporter eerst goed in kaart gebracht met verschillende testen en een uitgebreid onderzoek. Om de bron van je blessure inzichtelijker te krijgen worden alle sportspecifieke beweegpatronen bekeken. Daarna gaan we aan het werk met een individueel revalidatietraject. 

  Waarom sportfysiotherapie?
  De sportfysiotherapeut is zich bewust van het normale beloop van een blessure, hierin word je goed begeleid en geadviseerd. Pijn vrij wil niet zeggen dat je weer maximaal belastbaar bent. Te vroeg starten zorgt voor een onnodig lange periode waarin je je sport niet optimaal kan uitvoeren. Snel en verantwoord herstellen van je blessure en weer terug naar je oude sportniveau of zelf beter?

  Voor wie is sportfysiotherapie?
  Deze therapie is voor de (top)sporter en is niet afhankelijk van je leeftijd of sportniveau. Onze sportfysiotherapeuten hebben ruime ervaring in het revalideren van (top)sporters (o.a. binnen betaald voetbal, wielrennen, triatlon, hardlopen en tennis). Indien nodig overleggen we met je huisarts, sportarts, chirurg of orthopeed.

  Kan jij je sport niet of beperkt uitvoeren, houdt je blessure je tegen? Neem dan contact met ons op. Bij Fysio Xtra ga je samen met de sportfysiotherapeut aan de slag om jouw klachten aan te pakken! 

  Plan een vrijblijvend gesprek

  Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


   Bij ons kan iedereen terecht. Of je nu topsporter bent of fitter wil worden.

   Bij ons is iedereen welkom, van jong tot oud.