Medical taping

Medical taping is een bepaalde manier van tapen met elastische tape, waarbij je spieren worden ondersteund in zijn functie. Er wordt namelijk gedacht dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging, maar ook belangrijk zijn voor lichaamstemperatuur, bloed- en lymfecirculatie. Wanneer de niet goed functionerende spieren echter ondersteund worden met deze speciale elastische tape, zal dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

Plan een vrijblijvend gesprek

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


  Medical taping

  Bij normaal tapen wordt je bewegingsvrijheid van een bepaald gewricht verkleind. Ook komt er een grotere druk op de huid. Bij medical taping is dat juist niet de bedoeling. De tape heeft dezelfde elasticiteit als je huid. Ook heeft de medical tape een liftende werking op de opperhuid, waardoor er drukvermindering en meer ruimte voor de bloed- en lymfevaatjes is, waardoor afvalstoffen sneller kunnen worden afgevoerd. Doordat de druk op de pijnreceptoren onder de opperhuid ook minder wordt, heb je door het tapen waarschijnlijk ook minder pijn. Verder kun je met medical tape gewoon bewegen doordat het elastisch is. Dat kan dus niet met normale sporttape.

  Plan een vrijblijvend gesprek

  Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


   Slappe spieren weer op spanning brengen

   Je kunt medical taping in meerdere gevallen gebruiken. Medical taping kan slappe spieren weer op spanning brengen, maar kan ook gespannen spieren weer rust geven. Bij sportblessures kun je medical tape krijgen voor het verminderen van vocht en ontstekingen, maar ook bij overbelasting. Medical taping kan worden gebruikt voor het ondersteunen van je gewrichten. Veel sporters tapen bijvoorbeeld hun knie voor extra ondersteuning. Tot slot wordt medical tape ook wel eens gebruikt als je houdingsproblemen hebt. Verder kan het pijn verminderen en bloedcirculatie verbeteren. In sommige gevallen kan medical taping ook worden gebruikt om hoofdpijn of zelfs hooikoortsklachten te verminderen.

   Lymf Taping

   Naast het bovenstaande werd het concept verder ontwikkeld met nieuwe toepassingsgebieden zoals lymftaping. Lymf Taping is uitermate geschikt om lymfedrainage te ondersteunen. De elastische tape kan met een speciale techniek worden aangelegd, zodat lymfevocht versneld kan worden afgevoerd. Onder de tape ontstaat een drukverlaging, waardoor de lymfevaatjes beter kunnen openen. Het dichte netwerk van lymfvaatjes in deze laag kan door het drukverschil vocht uit het omringende weefsel opnemen en transporteren naar de grotere lymfevaten.

   Deze vorm van taping is uitermate geschikt voor de behandeling van oedeem, littekens, hematomen en fibroseringen (bindweefselverklevingen).

   Bij ons kan iedereen terecht. Of je nu topsporter bent of fitter wil worden.

   Bij ons is iedereen welkom, van jong tot oud.