Een effectieve behandeling van chronische rugklachten met de spinal mouse rugscan

Een effectieve behandeling van chronische rugklachten met de spinal mouse rugscan

Praktijk score van 9,3

Al onze fysiotherapeuten zijn goed geschoold.

Betrokken fysiotherapeut

Een persoonlijke en unieke benadering

Snel inzicht in uw klacht

Korte lijnen met andere zorgprofessionals.

Spinal mouse rugscan

In de westerse wereld hebben veel mensen last van rugklachten. Sommige mensen hebben maar een korte tijd last van hun rug, terwijl anderen last hebben van chronische rugklachten. Je kunt rugklachten onderverdelen in kortdurige en langdurige klachten, rugklachten mét en zonder aantoonbare oorzaken of in behandelbaar en onbehandelbaar. Rugklachten zijn dus op verschillende manieren in te delen. Toch zijn de klachten meestal moeilijk te onderscheiden, omdat ze elkaar vaak overlappen. Bij verreweg de meeste mensen met rugklachten kan er dan ook geen duidelijke oorzaak worden gevonden.

Heb jij last van onverklaarbare en langdurige rugklachten? Is de exacte oorzaak lastig te achterhalen en ben jij opzoek naar een oplossing voor deze klachten? Laat dan snel een rugscan maken door middel van de Spinal Mouse. Met de Spinal Mouse kunnen bewegingsstoornissen die bij elk ander onderzoek verborgen blijven aan het licht worden gebracht.

Wat zijn chronische rugklachten?

Er wordt gesproken van chronische rugklachten als de klachten langer dan twaalf weken (drie maanden) aanwezig zijn. Als er geen duidelijke oorzaak van de rugklachten gevonden kan worden, spreekt men van aspecifieke chronische rugklachten. Aspecifieke rugklachten geven over het algemeen geen afwijkingen in het lichamelijk onderzoek. Toch veroorzaakt het wel pijn. In veel gevallen heeft het maken van foto’s of scans dan weinig zin. Er kunnen dingen worden gevonden waar je eigenlijk helemaal geen last van hebt. Andersom kan het zelfs ook zo zijn dat er op de plek van de pijn helemaal niets afwijkends te zien is.

Aspecifieke chronische rugklachten kunnen een grote impact hebben op het dagelijks leven. Zo kan het voor belemmeringen zorgen in het uitvoeren van je werk, in de thuissituatie of heeft het invloed op je sociale leven. Uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu blijkt zelfs één op de vijf volwassenen last heeft van deze terugkerende chronische rugklachten.

behandeling chronische rugklachten

Oorzaken en symptomen van chronische rugklachten

Chronische rugklachten hebben zelden maar één oorzaak. Factoren die een rol spelen bij het ontstaan van deze vorm van rugklachten zijn bijvoorbeeld een verkeerde lichaamshouding, veel en lang inspannen, te snel of op een verkeerde manier tillen, overgewicht, stress, langdurig autorijden en zwangerschap. Vaak zijn chronische rugklachten een combinatie van slijtage, verkeerd bewegen en psychologische klachten.

De symptomen van chronische rugklachten hangen samen met hun oorzaak. De locatie en de symptomen van de rugklachten kunnen per persoon verschillen. Naast de locatie, kan de ernst van de pijn ook enorm variëren. Ook dit is weer afhankelijk van de onderliggende oorzaak. Je kan last hebben van een doffe, zeurende pijn die langzaam erger of zelfs ondragelijk wordt, waardoor bewegen erg pijnlijk is.

Spinal Mouse rugpijn

Wat is een Spinal Mouse?

De Spinal Mouse is een hightech (stralingsvrij) meetinstrument dat kan worden gebruikt voor het analyseren van zowel de stand als de beweeglijkheid van de wervelkolom en de afzonderlijke wervelsegmenten. De Spinal Mouse is ontworpen in 1998 en is afkomstig uit Zwitserland. Aangezien het bijzonder lastig is om door middel van lichamelijk onderzoek ieder wervelgewricht op de bewegingsuitslag te onderzoeken, is de Spinal Mouse een passende uitvinding.

De Spinal Mouse rugscan brengt bewegingsstoornissen in kaart door middel van elektromechanica.

De Spinal Mouse rugscan brengt bewegingsstoornissen in kaart door middel van elektromechanica.

Hoe werkt een Spinal Mouse rugscan?

De Spinal Mouse rugscan brengt bewegingsstoornissen in kaart door middel van elektromechanica. Het is een snel en gemakkelijk werkend instrument, waarbij een draadloze muis langs de wervelkolom rolt. Er wordt meerdere keren gemeten: in een neutrale lichaamshouding, voorovergebogen en bij het strekken van de rug. De Spinal Mouse registreert dan één voor één de hoeken tussen de verschillende wervelgewrichten. Dit creëert vervolgens naast een beeld van de beweeglijkheid van ieder afzonderlijke wervel, ook mogelijke afwijkingen in de stand van de wervels.

Behandeling bij FysioXtra

Onze praktijk beschikt over moderne apparatuur en ervaren fysiotherapeuten. Door middel van de Spinal Mouse rugscan kunnen onze fysiotherapeuten vaststellen of er sprake is van een afwijkende stand van de wervels en/of een bewegingsstoornis. Bovendien gaan wij bij Fysio Xtra net een stapje verder en kunnen we jou hopelijk een vakkundige behandeling bieden.

Heb jij ook last van aanhoudende rugklachten en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Wacht dan niet langer met het maken van een afspraak bij Fysio Xtra.

Bij ons kan iedereen terecht. Of je nu topsporter bent of fitter wil worden.

Bij ons is iedereen welkom, van jong tot oud.