Valpreventie

FysioXtra gaat vanaf januari 2024 op onze locatie Zaltbommel voor senioren een 10-weekse ‘In Balans’  cursus
organiseren. Tijdens deze cursus wordt er gewerkt aan het vergroten van het bewustzijn over
risicofactoren van het vallen, en aan het verbeteren en versterken van het evenwicht zodat de kans
op vallen kleiner wordt!

Waarom?

Ouderen wonen steeds langer thuis. Thuis gebeuren ook de meeste valongelukken. Sommige ongelukken zijn pech en niet te voorkomen, maar sommige ongelukken hadden voorkomen kunnen worden.

Denk hierbij aan snoeren op de vloer beter wegwerken, medicatie die gebruikt wordt extra controleren, een nieuwe of andere bril en beter schoeisel.

Maar training om te zorgen dat de beenspieren sterker worden is ook erg helpend, net zoals training in het verbeteren van het lichaamsbewustzijn.

Valpreventie-Fysioxtra

Hoe?

Dit zal gebeuren door middel van een 10-weekse cursus met 2 trainingen per week op maandag van 13.00 uur tot 14.00 uur en op donderdag van 11.00 uur tot 12.00 uur. Hierna is er tijd voor een gratis kopje koffie of thee. Oefeningen die gedaan worden zullen deels zittend en deels staand uitgevoerd worden. Veiligheid staat altijd voorop, dus lukt iets niet of is het erg moeilijk dan zoeken we samen naar een passend alternatief.

Waar?

De cursus wordt gegeven in de fysiotherapie praktijk van FysioXtra aan de Heemstraweg 4 te Zaltbommel.

Valpreventie Fysioxtra

Wie?

De cursus wordt gegeven door onze fysiotherapeut Jimi die de In Balans cursus met succes volbracht heeft.

Voor?

De cursus is voor senioren die één of meerdere keren zijn gevallen zijn en dit willen voorkomen in de toekomst en voor mensen die steviger op hun benen willen staan en met meer vertrouwen willen gaan bewegen.

Vergoeding

De kosten voor de 10-weekse cursus zijn €165. Veel zorgverzekeraars vergoeden deze training volledig of voor het grootste deel. Neem contact met ons op als u hier vragen over hebt, dan zoeken we het samen met u uit.

 

Wilt u zich aanmelden of meer informatie?

Neem dan contact met ons op.