Yoga

Bewuster worden van je lichaam en het verbeteren van je houding met yoga. Erg geschikt om fysieke klachten te verhelpen en voorkomen.

Plan een vrijblijvend gesprek

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


  Yoga

  Bewuster worden van je lichaam en het verbeteren van je houding met yoga. Erg geschikt om fysieke klachten te verhelpen en voorkomen.

  Critical Alignment Yoga bij FysioXtra

  Hedendaags zijn er veel mensen met een zittend of juist staand beroep. Hierbij wordt de boven en onderrug continu verkeerd belast. Zonder dat je het in de gaten hebt zit je al gauw met een kromme rug achter je computerscherm of zit je op de bank te turen naar je mobiele telefoonscherm in een verkeerde houding. Critical Alignment Yoga helpt je bij het verlichten van klachten gerelateerd aan het lichaam.

  Hoe passen wij Critical Alignment yoga dan toe?

  Critical Alignment Yoga is een technische maar toegankelijke vorm van bewegen. Tijdens deze methode ligt de nadruk op het verschil tussen verschillende bewegingsspieren (bijvoorbeeld de armen en benen) en de houdingsspieren, de dieper gelegen spieren rond de wervelkolom. Critical Alignment is gebaseerd op het idee dat de bovenrug recht moet zijn in plaats van gebogen.

  Onze bewegingsspieren kunnen spanning vasthouden, terwijl de houdingsspieren juist de neiging hebben te verslappen. Deze disbalans kan ervoor zorgen dat er diverse klachten kunnen ontstaan. Critical Alignment Yoga helpt de balans tussen deze twee spiergroepen weer te herstellen.

  Door het ontladen van spanning en stijfheid met behulp van tools, zoals een yoga strip of een foam rol ontstaat er ontspanning in de diepere lagen van de spieren. Ook de spieren kunnen zich herstellen en weer hun natuurlijke functie aannemen.

  Naast het verminderen van spanning heeft Critical Alignment Yoga ook andere voordelen; kwaliteit van bewegen, toename in kracht en een betere coördinatie. Een focus op compassie en verbinding met jezelf. Alle onderdelen komen samen waardoor er ruimte ontstaat om de stilte te ervaren. Vanuit de stilte kun je bewust de houding aannemen met de juiste ondersteuning van de adem.

  Wie kan er bij ons terecht?

  Bij Fysio Xtra is Critical Alignment Yoga toegankelijk voor iedereen, voor zowel beginners als gevorderden. Heb je rug-, nek- of hoofpijn klachten dan kan deze yoga vorm erg effectief zijn. Onze trainers staan 3 keer in de week klaar om jou te helpen om alle diepe spanningen van stress los te laten. Wil je je lichaam echt beter leren kennen en meer ontspanning in het dagelijks leven dan is dit een erg fijne manier om te leren hoe je dit kunt toepassen.

  Zoek eens contact en laat je gedachten los.

  De lessen worden verzorgd door een ervaren yoga-deskundige op donderdag avond 19.00 – 20.00 uur, 20.00 – 21.00 uur en vrijdagochtend van 09.00 – 10.00 uur op onze locatie in Zaltbommel.

  Altijd al benieuwd geweest wat yoga voor jou kan betekenen?
  Neem contact op en maak een afspraak voor een gratis proefles, ervaar het direct!

  Plan een vrijblijvend gesprek

  Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


   Bij ons kan iedereen terecht. Of je nu topsporter bent of fitter wil worden.

   Bij ons is iedereen welkom, van jong tot oud.