Revalideren na een knieoperatie

Praktijk score van 9,3

Al onze fysiotherapeuten zijn goed geschoold.

Betrokken fysiotherapeut

Een persoonlijke en unieke benadering

Snel inzicht in uw klacht

Korte lijnen met andere zorgprofessionals.

Revalideren na een knieoperatie

Een operatie aan de knie is een intensieve ingreep en gaat gepaard met een flinke tijd revalideren. Dit proces van revalideren staat vaak in het teken van spieropbouw en het soepel maken van de knie tijdens het bewegen.

Bij ons kan je terecht als je fysiotherapie nodig hebt na een operatie aan de knie. In dit artikel leggen we uit wat je van ons kan verwachten en hoe een revalidatie programma er bij ons uit ziet.

Revalideren knie operatie

Waarom revalideren na een knieoperatie?

Zoals in de inleiding al genoemd is, is een operatie aan de knie een intensieve ingreep. De knie is open geweest en de wond die er is ontstaan, moet herstellen.

Ook is het belangrijk dat de spieren na de operatie sterker worden, de knie soepeler wordt en dat de pijn na de operatie minder wordt. Hier kan een fysiotherapeut je bij helpen door middel van oefeningen, tips en/of een behandeling.

Het is belangrijk om je goed te houden aan de informatie die je van de fysiotherapeut krijgt, zodat de knie niet overbelast wordt en de wond goed kan helen.

Het is belangrijk om je goed te houden aan de informatie die je van de fysiotherapeut krijgt, zodat de knie niet overbelast wordt en de wond goed kan helen.

Hoelang duurt het revalideren na een knieoperatie?

Hoelang een revalidatietraject na een operatie aan de knie duurt is voor iedereen verschillend. De richtlijnen geven aan dat het ongeveer drie tot zes maanden kan duren. Het revalidatieprogramma na een knieoperatie begint al direct na de operatie.

Vaak loop je vier tot zes weken met krukken om de belasting op de knie te beperken. Zo kan je knie goed herstellen. Het steunen op de knie kan in de eerste periode na de operatie pijnlijk zijn, vandaar dat krukken een uitkomst kunnen bieden.

Hoe kan je het herstel van de knie bevorderen?

Het is belangrijk om je goed te houden aan de informatie die je van de fysiotherapeut krijgt, zodat de knie niet overbelast wordt en de wond goed kan helen. Om het herstel te bevorderen kan je er bijvoorbeeld op letten dat je geen zware voorwerpen gaat tillen, schoenen aan doet tijdens het lopen en niet te vaak door je knieën buigt.

Ook kan het verstandig zijn om goed uit te rusten en de knie zo min mogelijk te belasten. Dit kan je doen door je bijvoorbeeld zittend aan te kleden of je armen te gebruiken bij het opstaan uit een stoel of uit je bed.

Wat kan een fysiotherapeut voor je betekenen?

Na een operatie aan de knie werkt FysioXtra voor de revalidatie volgens een behandelprotocol vanuit de nieuwste richtlijnen. Bij de eerste afspraak met de fysiotherapeut wordt het gehele revalidatietraject samen met jou besproken.

Als het zo is dat je door de operatie niet in staat bent om naar de praktijk toe te komen, kan de fysiotherapeut in de eerste fase ook naar jouw huis komen om te starten met het traject. Daarna zullen de afspraken worden gepland in één van onze praktijken. Dit doen we omdat in onze praktijken faciliteiten aanwezig zijn om de behandeling en trainingen te optimaliseren.

We hebben het in dit artikel vooral gehad over het revalideren na een operatie aan de knie, maar een behandeling bij een fysiotherapeut voor de operatie kan net zo belangrijk zijn. Fysiek sterk en goed uitgerust naar de operatie gaan heeft veel voordelen. Zo heb je minder kans op complicaties na de operatie en duurt in de meeste gevallen het revalidatietraject minder lang.

Waarom kiezen voor FysioXtra?

Wij zijn de nummer 1 fysiotherapeut van onder andere Zaltbommel en Den Bosch! We beschikken over veel specialismen en we hebben al meer dan 30 jaar ervaring in het vak. We werken graag samen met jou aan een goede gezondheid en daar doen we graag een stap Xtra voor!

Heb je hulp nodig bij het revalideren na een operatie aan de knie of wil je graag weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan vooral contact met ons op door te bellen naar 0418-65 18 63 of maak zelf online een afspraak op onze website.

Bij ons kan iedereen terecht. Of je nu topsporter bent of fitter wil worden.

Bij ons is iedereen welkom, van jong tot oud.