Een grondige second opinion bij rugklachten

Praktijk score van 9,3

Al onze fysiotherapeuten zijn goed geschoold.

Betrokken fysiotherapeut

Een persoonlijke en unieke benadering

Snel inzicht in uw klacht

Korte lijnen met andere zorgprofessionals.

Een grondige second opinion bij rugklachten

Het is zonder twijfel de meest voorkomende klacht waarmee mensen bij een fysiotherapeut komen: pijn in de rug.

Bij pijn in de rug kan er van alles aan de hand zijn, je hebt ongetwijfeld gehoord van de rughernia en waarschijnlijk is de term “aspecifieke lage rugklachten” ook wel eens langsgekomen.

Op de één of andere manier is er een bepaalde vorm van aanvaarding dat rugklachten en rugpijn nu eenmaal vaak voorkomen. Rugpijn wordt dan ook vaak geaccepteerd. Veel mensen die lijden aan rugpijn, proberen hiermee te leren leven. Dat past niet binnen onze visie op gezondheid.

Dit is precies de reden waarom wij binnen onze praktijk veel mensen ontvangen die voor een second opinion komen. Wij doen vervolgens een grondige intake met onderzoek, om te achterhalen waar de rugklachten vandaan komen en om deze vervolgens gericht te gaan behandelen.

Wij vertellen u graag meer over onze second opinion bij rugklachten.

Second Opinion Rugklachten

Waarom is een second opinion soms verstandig bij rugklachten?

Onze wervelkolom is de kern van ons lichaam. De wervelkolom is verbonden met ons bekken en draagt ons hoofd. Er komen dus veel krachten op onze wervelkolom te staan. Helemaal wanneer we bedenken dat we op sommige dagen heel lang staan, andere dagen vooral veel zitten en op sommige dagen weer veel in beweging zijn.

De rug moet al deze verschillende bezigheden opvangen en tegelijkertijd stevigheid en balans bieden aan ons gehele lichaam. Daarnaast loopt er door de wervelkolom ons zeer kwetsbare ruggenmerg en vertakken er tientallen zenuwen rondom onze wervels. Wanneer we hierbij stil staan, is het bijna een wonder dat we niet vaker last van onze rug hebben.

Maar voor mensen die wel rugklachten hebben, is het probleem met hun rug dagelijkse kost. Want bij veel mensen blijven de rugklachten terugkomen. Heb je al allerlei dingen geprobeerd om van de rugpijn of rugklachten af te komen? Dan is het verstandig om weer eens grondig te kijken naar wat er aan de hand kan zijn. Wat is de oorzaak van het probleem?

We kijken opnieuw naar de oorzaak van het probleem, zonder bias en met een open, kritische blik.

We kijken opnieuw naar de oorzaak van het probleem, zonder bias en met een open, kritische blik.

Met een second opinion opnieuw je rugklachten onderzoeken

Met onze second opinion doen wij dit. We kijken opnieuw naar de oorzaak van het probleem, zonder bias en met een open, kritische blik. We laten ons niet lijden door eerdere bevindingen (aannames?), maar doen opnieuw onderzoek.

Wij ontvangen voor onze second opinions mensen die al lang met dezelfde klachten lopen of mensen die niet zeker zijn van een gestelde diagnose. Want wanneer er wordt geconstateerd dat je bijvoorbeeld een hernia hebt, dan heeft dit duidelijke gevolgen voor de behandeling. Die is dan compleet anders dan de therapie bij een overbelasting van de rug.

Wanneer er dus twijfel is over de diagnose van de rugklachten. Of wanneer de rugklachten maar niet over gaan, dan is een second opinion een verstandige stap. Want soms is het nodig om even een stap terug te doen en het onderzoek weer vanaf het begin te starten, om zo tot nieuwe inzichten te komen. Wij willen je helpen om van die (chronische) klachten af te komen, door opnieuw te kijken naar de oorzaak.

Als er niets anders wordt gevonden, dan weet je in ieder geval dat je er alles aan hebt gedaan om van de rugklachten af te komen. Maar vaak vinden we nieuwe aanknopingspunten voor de behandeling.

Deze second opinion behandeling wordt op dezelfde manier vergoed door de aanvullende verzekering als de eerste behandeling.

De juiste behandeling van rugklachten met de second opinion van FysioXtra

Wij delen graag onze (nieuwe) inzichten met je, om hiermee vervolgens effectief jouw klachten te gaan behandelen. Niet voor niets worden wij veel voor second opinions gevraagd, onze hoogopgeleide therapeuten nemen uitgebreid de tijd voor je.

Wanneer je twijfels hebt over een diagnose of merkt dat de behandeling onvoldoende effect heeft, dan is onze second opinion geschikt voor jou.

Als je contact met ons opneemt via de telefoon of mail, helpen we je graag verder. Onze specialisten staan voor je klaar!

Bij ons kan iedereen terecht. Of je nu topsporter bent of fitter wil worden.

Bij ons is iedereen welkom, van jong tot oud.