Waar kan een sportfysiotherapeut jou bij helpen?

Praktijk score van 9,3

Al onze fysiotherapeuten zijn goed geschoold.

Betrokken fysiotherapeut

Een persoonlijke en unieke benadering

Snel inzicht in uw klacht

Korte lijnen met andere zorgprofessionals.

Waar kan een sportfysiotherapeut jou bij helpen?

Een sportfysiotherapeut helpt mensen om op een gezonde manier te bewegen. Sportfysiotherapie is dus breder dan alleen het begeleiden van sporters met een blessure. Eén van de speerpunten van sportfysiotherapie is juist het voorkomen van blessures of het begeleiden bij het sporten van mensen met een chronische aandoening.

Vanzelfsprekend is de sportfysiotherapeut ook de aangewezen persoon wanneer je na een blessure weer wilt terugkeren op de velden of wanneer je jouw prestaties naar een hoger niveau wil tillen.

We vertellen je graag iets meer over hoe onze sportfysiotherapeuten jou kunnen helpen bij je (sport)doelstellingen.

Sportfysiotherapie

Wat doet een sportfysiotherapeut precies?

De sportfysiotherapeut heeft een extra opleiding gevolgd, waardoor deze een specialist is op het gebied van sport en beweging.

Een sportfysiotherapeut behandelt klachten en blessures die ervoor zorgen dat jij niet kunt sporten op het door jou gewenste niveau. Denk hierbij aan een spierblessure die ervoor zorgt dat je niet meer kunt hardlopen, of aan een pijnlijke rug waardoor je niet lekker op de fiets zit.

Naast het begeleiden van sporters met klachten, is ook preventie van blessures of het voorkomen van de terugkeer van blessures een groot onderdeel van het werk van de sportfysiotherapeut. Door op een verantwoorde manier het sporten op te bouwen, kunnen heel veel klachten voorkomen worden. Het is dan ook belangrijk om na een periode van inactiviteit, weer op een rustige manier te starten. Een sportfysiotherapeut kan je hierbij begeleiden, zodat je weer volledig fit op het veld komt te staan. Zonder kans op nieuwe blessures.

Daarnaast heeft een sportfysiotherapeut goede contacten met andere sport gerelateerde behandelaren. Er zijn dus veel korte lijntjes met bijvoorbeeld orthopeden, maar ook met andere specialisten op het gebied van revalidatie. Hierdoor kun je via een sportfysiotherapeut ook rekenen op goede begeleiding van andere specialisten, mocht dit nodig zijn.

De therapie is gericht op iedereen die (top)sport beoefent. Dit betekent dat sportfysiotherapie niet afhankelijk is van niveau, leeftijd of type sport.

De therapie is gericht op iedereen die (top)sport beoefent. Dit betekent dat sportfysiotherapie niet afhankelijk is van niveau, leeftijd of type sport.

Sportfysiotherapie voor (top)sporters

De therapie is gericht op iedereen die (top)sport beoefent. Dit betekent dat sportfysiotherapie niet afhankelijk is van niveau, leeftijd of type sport. Iedereen die op een goede manier wil sporten, kan bij onze sportfysiotherapeuten terecht.

Doordat sportfysiotherapeuten veel kennis hebben van de belasting door (top)sport, begrijpen ze welke specifieke oefeningen nodig zijn. Daarnaast begrijpen ze ook hoe belangrijk sport voor jou kan zijn.

Zo begeleiden wij bijvoorbeeld topsporters die ervoor willen zorgen dat ze op een verantwoorde manier met hun lichaam omgaan. Hierdoor worden de prestaties vaak nog beter en is de kans op blessures door bijvoorbeeld overbelasting een stuk kleiner.

Dit geldt voor duursporters, van hardlopers tot wielrenners en van voetballers tot tennissers. Begeleiding bij de terugkeer op niveau na een blessure, is een regelmatig onderdeel van onze therapie. In deze trajecten hebben wij ook vaak contact met sportartsen of orthopeden met wie wij goede contacten onderhouden.

Begeleiding na een blessure of inactiviteit

We zien ook mensen die na een periode van inactiviteit weer willen gaan sporten. Dit kan komen doordat ze lang niet hebben gesport of juist doordat een blessure tijdelijk het sporten onmogelijk heeft gemaakt.

Met sportfysiotherapie kunnen we gericht het lichaam gaan voorbereiden voor terugkeer in de sport. Dit betekent dat er wordt gewerkt aan kracht, coördinatie en conditie. Het is belangrijk dat na een blessure niet alleen de spieren weer zijn getraind, maar dat ook bijvoorbeeld de banden in de gewrichten klaar zijn voor de volledige belasting.

Intensieve hersteltrajecten zoals revalidatie na een kruisbandblessure of na meniscusletsel kunnen soms zwaar zijn. Wanneer je door een sportfysiotherapeut wordt begeleid, helpt je dit om gefocust het herstel af te ronden zodat de kans op terugkeer van de blessure veel kleiner is.

Sportfysiotherapie bij FysioXtra

Kun jij niet lekker sporten doordat een (oude) blessure je hierbij hindert? Of wil je op een verantwoorde manier weer starten met sport of juist je prestaties naar een hoger niveau tillen? Dan is sportfysiotherapie bij uitstek geschikt voor jou.

Onze sportfysiotherapeuten helpen je bij het behalen van jouw doelen, zodat je klachtenvrij van het sporten kunt genieten. We komen dan ook graag met je in contact om je hierbij te helpen.

Je kunt eenvoudig via onze website of via de telefoon contact met ons opnemen. Wij zorgen er dan voor dat je met de juiste therapeut kunt spreken, zodat je alle informatie hebt om een goede beslissing te nemen.

Dus wil je fit of nog fitter worden? Wij staan voor je klaar!

Bij ons kan iedereen terecht. Of je nu topsporter bent of fitter wil worden.

Bij ons is iedereen welkom, van jong tot oud.