Shockwave therapie Fysio Xtra

Praktijk score van 9,3

Al onze fysiotherapeuten zijn goed geschoold.

Betrokken fysiotherapeut

Een persoonlijke en unieke benadering

Snel inzicht in uw klacht

Korte lijnen met andere zorgprofessionals.

Shockwave therapie Fysio Xtra

Shockwave therapie is een relatief nieuwe vorm van behandelen die wij steeds vaker toepassen bij (chronische) klachten. Omdat onze ervaringen met deze therapie erg goed zijn, vertellen wij je er graag meer over!

Want wanneer shockwave therapie op de juiste wijze wordt toegepast, dan kan dit een heel krachtige aanvulling zijn op de fysiotherapeutische behandeling. Met name langdurige peesproblematiek kan door de shockwave (geluidsgolven) effectief worden aangepakt.

Wij vertellen je in dit artikel bij welke klachten wij shockwave therapie inzetten en wanneer je baat hebt bij deze therapie. Vanzelfsprekend kan je ons altijd bellen of mailen voor extra informatie.

Wat is shockwave therapie precies

Zoals de naam al zegt, maakt de therapie gebruik van schokgolven (meer specifiek: van geluidsgolven). Deze geluidsgolven worden heel precies gericht op een spier of pees die klachten geeft. Het effect van de geluidsgoven is vervolgens het verbeteren van de stofwisseling en het stimuleren van de bloedcirculatie op die plaats.

Door de toegenomen aanvoer van bouwstoffen en de betere afvoer van afvalvalstoffen in combinatie met de verhoogde stofwisseling, wordt heel lokaal het genezingsproces verbeterd. Het lichaam wordt extra gestimuleerd om zelf de genezing in gang zetten.

De therapie zelf is pijnloos en heeft weinig tot geen bijwerkingen waardoor deze veilig bij iedereen kan worden ingezet. De behandeling kan bijzonder goed worden gecombineerd met fysiotherapeutische zorg en/of manuele therapie. Dit komt doordat op deze manier op meerdere manieren aan het herstel kan worden gewerkt.

Shockwave therapie kan bij alle chronische spier/pees klachten worden ingezet omdat de essentie van de therapie het stimuleren van het genezingsproces is.

Bij welke klachten kan shockwave therapie uitkomst bieden

Shockwave therapie is met name effectief bij problematiek van spieren of pezen. Met name wanneer de klachten al langere periode aanwezig zijn. Shockwave wordt om die reden vaak ingezet bij hardnekkig blessures, pijn die maar niet over gaat en klachten die steeds terugkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

Chronische schouderklachten
Chronische elleboogpijn (tenniselleboog, golfelleboog)
Pijn net onder de knieschijf (patellapeesontsteking)
Chronische pijn aan de achillespees (achillodynie)
Hielpijn (hielspoor), pijn onder de voet
Ziekte van Peyronie
Chronic Pelvic Pain syndroom (CPPS)
Chronische nek-, schouder- of rugpijn en spanning (trigger points)

Maar eigenlijk kan shockwave therapie bij nagenoeg alle chronische spier/pees klachten worden ingezet omdat de essentie van de therapie het stimuleren van het genezingsproces is. Daarnaast kan met de geluidsgolven ook verkalking effectief worden aangepakt.

Hoe ziet de shockwave behandeling er uit

De behandeling start met echografie. Hiermee wordt heel precies bepaald welke regio klachten geeft en welke structuren betrokken zijn. Door deze echografie kunnen we als het ware “in het lichaam kijken”, zodat we precies weten waar we de geluidsgolven op moeten richten.

Wanneer we vervolgens de ontstoken pees of verkalkte schouder behandelen met de hoogenergetische geluidsgolven, ontvangt het lichaam zoveel energie dat het hierop zal reageren met een hogere stofwisseling en sterkere doorbloeding.

Het grote voordeel van shockwave therapie is dat deze heel lokaal kan worden toegepast en dat er een reactie van het lichaam kan worden opgewekt, zonder dat er sprake is van een operatie of andere invasieve ingreep.

Omdat we werken met geluidsgolven is er geen sprake van straling en heeft de behandeling geen bijwerkingen.

Shockwave therapie bij Fysio Xtra

Onze praktijk beschikt over moderne apparatuur waarmee wij shockwave therapie kunnen aanbieden. Deze therapie wordt vervolgens toegepast door ervaren therapeuten die hiervoor extra training hebben gevolgd.

Wij komen graag met je in contact wanneer je last hebt van klachten zoals hierboven beschreven of wanneer je over shockwave therapie hebt gehoord en graag wilt weten of dit voor jou een oplossing kan zijn.

We staan je graag telefonisch te woord of via een mailtje. Je kunt altijd vrijblijvend meer informatie bij ons opvragen, ons team staat voor je klaar!

Bij ons kan iedereen terecht. Of je nu topsporter bent of fitter wil worden.

Bij ons is iedereen welkom, van jong tot oud.