PAV-Claudicatio Intermittens

PAV-Claudicatio Intermittens

Blog: PAV-Claudicatio Intermittens
Mensen met perifeer arterieel vaatlijden (PAV) kunnen klachten als pijn of kramp in de beenspieren ervaren tijdens het lopen, welke afnemen door (een tijdje) stil te staan. PAV, ook wel etalagebenen of claudicatio intermittens genoemd, wordt veroorzaakt door slagaderverkalking. Risicofactoren hiervoor zijn roken, te weinig beweging en ongezonde voeding. Naar schatting heeft 3% van 55-plussers en 14% van 70-plussers last van PAV.

Uit wetenschappelijk onderzoek is naar voren gekomen dat gesuperviseerde looptherapie een (kosten)effectieve behandeling is voor patiënten met PAV. Via uw huisarts kunt u in aanmerking komen voor een traject gesuperviseerde looptherapie (GLT) en leefstijlbegeleiding bij een gespecialiseerde Chronisch ZorgNet fysiotherapeut. Hierbij worden 37 behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering.

Tijdens het traject GLT en leefstijlbegeleiding wordt er niet alleen aandacht besteed aan het vergroten van de (pijnvrije) loopafstand, maar ook aan leefstijlfactoren die van invloed zijn op uw klachten. Denk hierbij aan voorlichting over de positieve effecten van stoppen met roken, gezondere voeding en meer beweging. Gesuperviseerde looptherapie richt zich dus niet alleen op uw specifieke beenklacht, maar heeft ook een positief effect op uw algehele gezondheid!

Heeft u een indicatie voor gesuperviseerde looptraining? Dan bent u bij Fysio Xtra aan het juiste adres!

Maak nu uw afspraak via 0418-651863 of via info@fysioxtra.nl.

Bij ons kan iedereen terecht. Of je nu topsporter bent of fitter wil worden.

Bij ons is iedereen welkom, van jong tot oud.